Szőnyegtisztítás? Mégis hogyan?

A szőnyegtisztítás folyamata

Első fázis

Első lépésként porológép távolítja el a szennyeződéseket és poratkákat a szőnyegből. Ez a gép hagyományos porolást végzi el a szőnyegeken, ezáltal a szőnyegekből a száraz szennyeződés túlnyomó része távozik. A portalanítás és atkátlanítás után tüzetesen megvizsgáljuk a szőnyegeket, és ha szükséges, a foltokat speciális folttisztítókkal kezeljük. A foltok kezeléséhez szívesen veszzük a szőnyeg tulajdonosának a tájékoztatását, hiszen, ha tudjuk, hogy milyen szennyeződéssel állunk szemben, könnyebben tudjuk kezelni azt.

Második fázis

Ezután a szőnyegeket sík-mélymosógépen porlasztott hideg vizes vízsugárral és környezetbarát samponnal, teljes keresztmetszetében többször átmossuk, majd tiszta vízzel öblítjük. Amennyiben szükséges, szagtalanítjuk a szőnyeget már a mosás alatt is , illetve a száradás után is, erre főleg azoknál a szőnyegeknél van szükség, ahol a lakásban háziállatot tartanak. Minden típusú szőnyeget ki tudunk tisztítani, lehet az gyapjú és kézi szövésű is. Mivel hideg vízzel mossuk a szőnyegeket  a gyapjúszőnyegeknél sem okoz a tisztítás méretváltozást.

Harmadik fázis

A szőnyegek ezt követően speciális szőnyegcentrifugába kerülnek, melyből szinte már szárazon kerülnek ki, mivel ez a gép percenként 1200 fordulattal centrifugál. A szőnyegek egyedileg, függesztve kerülnek szárításra egy állványra. A szárítás után a szőnyegeket felcsavarjuk és előkészítjük szállításra.