Szőnyegtisztítás? Mégis hogyan?

A szőnyegtisztítás folyamata

Első fázis

Első lépésként porológép távolítja el a szennyeződéseket és poratkákat a szőnyegből. Ez a gép hagyományos porolást végzi el a szőnyegeken, ezáltal a szőnyegekből a száraz szennyeződés túlnyomó része távozik. A portalanítás és atkátlanítás után tüzetesen megvizsgáljuk a szőnyegeket, és ha szükséges, a foltokat speciális folttisztítókkal kezeljük. A foltok kezeléséhez szívesen veszzük a szőnyeg tulajdonosának a tájékoztatását, hiszen, ha tudjuk, hogy milyen szennyeződéssel állunk szemben, könnyebben tudjuk kezelni azt.

Második fázis

Ezután a szőnyegeket sík-mélymosógépen porlasztott hideg vizes vízsugárral és környezetbarát samponnal, teljes keresztmetszetében többször átmossuk, majd tiszta vízzel öblítjük. Minden típusú szőnyeget ki tudunk tisztítani, lehet az gyapjú és kézi szövésű is. Mivel hideg vízzel mossuk a szőnyegeket  a gyapjúszőnyegeknél sem okoz a tisztítás méretváltozást.

Harmadik fázis

A szőnyegek ezt követően speciális szőnyegcentrifugába kerülnek, melyből szinte már szárazon kerülnek ki, mivel ez a gép percenként 1200 fordulattal centrifugál. A szőnyegek egyedileg, függesztve kerülnek szárításra egy állványra. A szárítás után a szőnyegeket felcsavarjuk és előkészítjük szállításra.